fbpx
Eerstvolgende Nightskate:

no event

Nieuws

Published on juni 14th, 2020 | by annejelmer

0

Geen Nightskate onder huidige vergunning

Beste deelnemer Nightskate Twente,

Al zo’n 21 jaar wordt er al een Nightskate georganiseerd in Twente. En dat gaat natuurlijk niet zomaar. Want je mag namelijk niet zomaar op de weg skaten. Hiervoor wordt al zeker 17 jaar een vergunning aangevraagd en verleend. En al die jaren hebben wij een leuk, laagdrempelig, gezellig, gratis en bovenal veilig evenement georganiseerd. Wat hebben wij dit al deze jaren graag voor jullie gedaan en wat zouden we dat graag weer voor jullie doen. Echter, dit jaar staat er voor het eerst een regel in de vergunning waar wij onmogelijk aan kunnen voldoen. Namelijk; Bij werkende verkeerslichten stelt de gemeente dat het verkeer geregeld moet worden door beroepsverkeersregelaars, en niet door onze vrijwillige verkeersregelaars.

Wij zijn van mening dat deze eis van de gemeente onnodig is. Onze verkeersregelaars zijn wettelijk gezien volledig bevoegd om ook hun taak bij werkende verkeerslichten uit te voeren en van deze bevoegdheid willen wij graag gebruik van blijven maken. Daarnaast zijn een zestal beroepsverkeersregelaars voor onze Stichting eenvoudigweg niet te betalen en om die reden geen reële optie

Wat over blijft, en wat we volgens de gemeente zouden moeten doen, is dat we de geldende verkeersregels volgen. Dus dat we de werking van de verkeerslichten moeten volgen. Nightskate Twente heeft op die momenten echter geen mogelijkheden om te voorkomen dat de groep gebroken wordt wanneer de verkeerslichten verspringen. Ook hebben we geen middelen om te voorkomen dat op die momenten overig verkeer tussen de deelnemers terechtkomt. Naar onze mening moet dit ten alle tijden voorkomen worden om de veiligheid van de deelnemers aan ons evenement te kunnen garanderen.

Onze conclusie is dat we op basis van de huidig verleende vergunning niet langer zorg kunnen dragen voor de veiligheid van de deelnemers en dus zal Nightskate Twente niet meer kunnen starten onder de huidige vergunning. Wij hebben uiteraard bezwaar gemaakt tegen de besluiten in de deze vergunning en we hopen dat de gemeente Hengelo dan ook inziet dat zij ons met een onwerkbare vergunning heeft opgezadeld en dat de Nightskate zo dreigt te verdwijnen.

Het bezwaar zit op dit moment in de ambtelijke molens. We hopen dat er een besluit genomen kan worden voor 1 september, maar dat is nog onzeker. Vooralsnog zullen wij onder de huidige bepalingen NIET van start gaan met Nightskate Twente.

Bestuur Nightskate Twente


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Nightskates

    no event

  • Het “Gaat het door verkeerslicht”

    Traffic Light
  • N-Skate op Facebook


Mededeling
Mededeling