fbpx
Eerstvolgende Nightskate:

no event

Nieuws Nightskate Twente wacht op de vergunning

Published on februari 9th, 2022 | by annejelmer

0

Vergunningperikelen 2021

Sinds 1999 wordt er al in groepsverband geskate. En sinds 2004 draagt Nightskate Twente zorg voor de organisatie van deze tochten. Altijd voldoen wij aan de wetten en regelgeving én aan de door de gemeenten afgegeven vergunningen.

Het was daarom goed beroerd dat we in 2020 en 2021 in Hengelo en later ook in Enschede te maken kregen met regels waarmee we onmogelijk nog een Nightskate konden organiseren. Zo mochten we niet langer het verkeer regelen op inline-skates en mochten we niet het verkeer stil zetten bij verkeerslichten. Hetgeen voor de veiligheid essentieel is. We zijn tegen deze regels in het geweer gekomen en dat had tot gevolg dat Hengelo uiteindelijk de gewraakte eisen alsnog liet vallen en we in 2021 een paar tochten konden organiseren.

In Enschede werd het een ander verhaal. Gemeente Enschede heeft onze vergunning in 2021 geweigerd. Hierop hebben wij op 17 augustus 2021 bezwaar aangetekend. En op 21 december hebben we op het gemeentehuis in Enschede onze standpunten in een hoorzitting verdedigd.

Op dit moment zijn we in afwachting van de uitkomst van ons bezwaar. Dit heeft natuurlijk invloed op de vergunningaanvraag voor 2022 in Enschede.

Stichting Nightskate Twente

Nightskate Twente wacht op de vergunning

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Nightskates

    no event

  • Het “Gaat het door verkeerslicht”

    Traffic Light
  • N-Skate op Facebook


Mededeling
Mededeling